Starbreeze förvärvar Nozon och PresenZ - VRSverige

Nyfiken på våra företagstjänster? Kolla in events, workshops, föreläsningar om VR/AR här! »

Starbreeze förvärvar Nozon och PresenZ

By admin / 2016-10-25
Starbreeze förvärvar PresenZ

Starbreeze AB har idag förvärvat belgiska effektstudion Nozon som ligger bakom PresenZ. Studion och dess teknik har sålts för en totalt 7,1 MEUR, varav 4,6 MEUR (cirka 44,6 MSEK) i kontanter och 2,5 MEUR i nyemitterade Starbreeze B-aktier.

År 2015 lanserade Nozon PresenZ, som är en teknik för VR-filmer där man skapar interaktiv parallax i VR. Tekniken används för att öka tittarupplevelsen med bättre perspektiv och djup i bilden. Genom att Nozon nu tas in under Starbreeze vingar blir de direkt en del av Starbreeze teknologiportfölj och en fast del i deras VR-ekosystem.

PresenZ kommer förbättra VR-headsetet StarVR

Starbreeze VD Bo Andersson Klint säger så här: ”PresenZ teknik för flera typer av VR-applikationer kommer att möjliggöra avscanning i stor skala med samma höga kvalitet på renderingen som finns i film. Just parallaxtekniken kommer starkt förbättra vårt StarVR-headset med sitt 210-grader stora synfält ”,  ”Framtiden för VR är inte klart definierad än, men det är lätt att föreställa sig att denna typen av teknik, där ett utrymme kan skannas och återges med extremt hög kvalite framgångsrikt kommer kunna användas i för upplevelser som exempelvis visar Louvren i Paris eller Markuskyrkan i Venedig, samtidigt som man kan tillhandahålla interaktiva guidade turer. Dessutom skulle man kunna använda grafikkomponenter från redan producerade storfilmer i Hollywood för att skapa filmiska VR-upplevelser”

För att slutföra affären, beslutade styrelsen för Starbreeze att emittera 1,048,842 nya B-aktier under ett mandat taget på årsstämman. Priset bestämdes till 23,1 SEK till växelkursen 9,6913.

Förvärvet av Nozon är den senaste i en lång rad av affärer som säkrats av Starbreeze, inklusive partnerskap med Lionsgate , IMAX och Google.

Star VR / StarVR HMD

 

About the author

admin

Leave a comment: