PropertyGuru lanserar VR-visningar av bostäder i Singapore - VRSverige

Nyfiken på våra företagstjänster? Kolla in events, workshops, föreläsningar om VR/AR här! »

PropertyGuru lanserar VR-visningar av bostäder i Singapore

Propertyguru visar bostäder i VR

En av Asiens stora förmedlingssidor för bostäder, PropertyGuru Group, med säte i Singapore, berättade nyligen att de har introducerat 360-filmning för VR-Upplevelser som ett nytt sätt att visa upp och sälja bostäder.

Vi har tidigare skrivit om liknande företag som bl.a. Matterport samt det svenska Diakrit som också anammat detta. I samma artikel berättade vi också att enligt en SIFO-undersökning beställt av Svensk Fastighetsförmedling, att 15% vill gå på VR-Visningar och så mycket som 10% kan tänka sig köpa en bostad utan att ha sett den.

Att använda sig av VR för att visa intressenter för både köp och uthyrning av bostäder är en het trend just nu. Detta möjliggör både visualisering för förköp av nybyggen samt underlättar att fatta beslut för vilka prospekt man ska åka ut till för att titta närmre på.

Intressant är att PropertyGuru kommer att arrangera en rad olika utställningar i landet för att sprida medvetenheten till allmänheten.

Så här säger marknadschefen Bjorn Sprengers på Propertyguru group om utställningarna på deras hemsida: ”We merged the concept of a property pop-up store and VR into that of the VR showroom

Han säger också att de avser att rulla ut VR-Upplevelser inom de närmsta 12-18 månaderna.

Källa: Property group offers VR experience for customers in Singapore | Shanghai Daily

About the author

Simon Tejme

Leave a comment: